Σάββατο, Ιουνίου 05, 2010

Γερουλάνος: Απόσυρση ξενοδοχείων από κορεσμένες περιοχές

Αιφνιδίασε τους πάντες, και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, με τις "πρωτοποριακές" τους ιδέες ο υπουργός τουρισμού κ. Γερουλάνος, στην συνέντευξη που έδωσε στον "κόσμο του επενδυτή".
Χωρίς να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάποια απόφαση ή λύση για το κατάντημα του τουρισμού, αρκέστηκε σε αοριστολογίες και γενικότητες απογοητεύοντας όλους όσους περίμεναν να ακούσουν κάτι αισιόδοξο από τον υπουργό.
Το κορυφαίο κομμάτι της συνέντευξης ήταν στο τέλος, όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να προχωρήσει σε απόσυρσή ξενοδοχείων(?).
Ο κ. υπουργός απάντησε:
"..Ναι και το σκεπτικό έχει ως εξής: Σε χώρους όπου η αγορά είναι κορεσμένη η αφαίρεση δωματίων από την αγορά δημιουργεί πλούτο για όσους μένουν..."
Και πως προσδιορίζεται ο κορεσμός, την περσινή χρονιά για παράδειγμα είχαμε 1,2 εκατομμύρια λιγότερους επισκέπτες και φέτος θα έχουμε ακόμα λιγότερους.
Δηλαδή για να μην μπούμε στον κόπο και στα έξοδα να αναζητούμε τρόπους για να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών, θα γκρεμίζουμε κάθε χρόνο και μερικά δωμάτια για να έχουν τα άλλα πληρότητα και να μην υπάρχει κορεσμός?
Και με τον άνεργο κοσμάκη τι θα κάνουμε? Θα τους σκοτώνουμε για να μην αυξάνεται το ποσοστό της ανεργίας?
Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :