Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Μολυσμένες σύριγγες και βελόνες στον δρόμο!!!

Προ σοβαροτάτων εκπλήξεων βρεθήκαμε "ιδίοις όμοασι" το βράδυ της 27/06/2010 όταν αντικρίσαμε ένα αποκρουστικό και άκρως επικίνδυνο θέαμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα για την δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού μας. Συγκεκριμένα, πίσω από το πάρκινγκ των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Νάξου (όπισθεν του Super Market Atlantic) βρήκαμε διάσπαρτα νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία ήταν κυρίως υπολείμματα αιμολιψιών ασθενών από κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο.
Ο κίνδυνος από τέτοιο είδους απόβλητα είναι πάρα πολύ σοβαρός καθώς, νομίζω, πως τέτοιου εξαιρετικού είδους μολυσματικά απορρίμματα κανονικά περισυλλέγονται και αποτεφρώνονται. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είδους ασθένειες μπορεί να κρύβονται μέσα σε αυτά τα απόβλητα. Μερικά μέτρα μόλις μέτρα από το εν λόγω σημείο υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές και κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης μας. Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους καταστάσεις από μόνοι μας και να μην τα περιμένουμε όλα από την, κοινώς παρεδεχόμενη, ανάπηρη τοπική αυτοδιοίκηση.
*Για να μην ξεχνιόμαστε... Ασθένειες όπως ΑIDS, Ηπατίτιδα Α, Ηπατίτιδα Β, κ.α μεταδίδονται κυρίως με την επαφή μολυσμένο αίμα! Άντε, γιατί πολύ φλου και αεράτα τα έχουμε πάρει κάποια πολύ σοβαρά θέματα εμείς οι αιωνίως φιλοσοφίζοντες νεοέλληνες.
Το έστειλε το naxiorama.blogspot.com Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :