Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

H COSCO ΦΕΡΝΕΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!

Άνοιγμα στον τουρισμό εκτός από τις επενδύσεις σε λιμάνια, logistics, και την ναυπηγοεπισκευή έκανε ο πρόεδρος της COSCO Κάπτεν Γουέι Τζιαφού στην συνάντηση που είχε το πρωί με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη παρουσία και του προέδρου της ένωσης ελλήνων εφοπλιστών Θόδωρου Βενιάμη
Ο ισχυρός άνδρας του κινεζικού κολοσσού, επισήμανε ότι μπορεί να κάνει η πατρίδα του άνοιγμα στον τουρισμό προς της Ελλάδα, φέρνοντας χιλιάδες κινέζους τουρίστες. Σε ερώτηση αν είναι κατάλληλη εποχή για επενδύσεις στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής ύφεσης ο κινέζος αξιωματούχος επισήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε τέτοια στρατηγική θέση αποτελεί πύλη για..... την Ευρώπη, οπότε είναι το ιδανικό μέρος για επενδύσεις.
Επίσης τόνισε ότι η COSCO θα ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά, φέρνοντας φορτία και μέσω των κινεζικών συμφερόντων εταιριών με τις οποίες συνεργάζεται. Από την πλευρά της η υπουργός οικονομίας δήλωσε πως η χώρα μας είναι ανοιχτή σε νέες επενδύσεις από μια χώρα η οποία ήδη έχει κάνει τα πρώτα βήματα προς την οικονομική τόνωση της Ελλάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θ. Βενιάμης, ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Π. Λασκαρίδης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κ. Θ. Φέσσας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ν. Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Β. Ράπανος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Α. Χολέβας, και ο Διευθυντής της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών του ΥΠΟΙΑΝ, κ. Σταυριδόπουλος.
www.marinews.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :