Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ

Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος (Flavius Valerius Constantinus) ή Μέγας Κωνσταντίνος, η εκκλησία τον ανακήρυξε Ισαπόστολο (κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία), οι ιστορικοί τον ονόμασαν "Μέγα". Υπήρξε ρωμαίος αυτοκράτορας από το 274 μ.Χ. έως τον θανατό του το 337 μ.Χ.
Το 313 μ.Χ Υπέγραψε το διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσπιζόταν η αρχή ανεξιθρησκίας.(σημ. Ο Μ. Κων/νος δεν ανακήρυξε το Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, όπως λανθασμένα αναφέρεται κάποιες φορές. Αυτό το έπραξε αρκετά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος). Για ανεξιθρησκία μίλησαν και οι Γάλλοι εγκυκλοπαιδιστές(Ρουσσώ, Μοντεσκιέ, Βολτέρος) 1.400 χρόνια αργότερα, με μοναδικό σκοπό όμως των θάνατο των θρησκειών και οχι την ελεύθερη λατρεία. Οι εγκυκλοπαιδιστές νόμιζαν ότι με την γνώση ο κόσμος θα μπορέσει να δώσει εξηγήσεις σε πολλά πράγματα και έτσι θα σταματήσει να πιστεύει στον Θεό. Με την κίνηση αυτή ο διορατικός Μέγας Κωνσταντίνος, σταμάτησε τον διωγμό των Χριστιανών που είχε ξεκινήσει πριν από 200 περίπου χρόνια, από ένα ψυχοπαθή αυτοκράτορα, τον Νέρωνα(54-68μΧ).
Ο Νέρωνας κατηγόρησε του Χριστιανούς ώς υπαίτιους για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το 64 μΧ και κατέστερεψε πολλές συνοικίες της Ρώμης. Πολλοί χριστιανοί πέθαναν με τους πιο απάνθρωπους τρόπους. Καλυμμένοι με δέρματα θηρίων ξεσκίστηκαν από σκυλιά, πέθαναν ή καρφώθηκαν σε σταυρούς, ή καταδικάστηκαν στις φλόγες και κάηκαν, για να εξυπηρετήσουν σαν νυκτερινός φωτισμός, όταν έπεφτε η μέρα. Επί των ημερών του πέθανε ο Παύλος και ο Πέτρος. Το "έργο" του Νέρωνα ακολούθησαν κι άλλοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, με κορυφαίο τον Διοκλητιανό, δολοφονώντας έτσι πάνω από 20.000.000 αθώους ανθρώπους.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Arkoleon είπε...

Άγιος με τα όλα του ο "Κωστάκης"...
Έσφαξε τον γιό του, την γυναίκα του, τον κουνιάδο του και τον πεθέρό του. Άξιος, άξιος!!!