Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

Ουγγαρία: Συντριβή των σοσιαλιστών που είχαν "σύρει" την χώρα τους στο ΔΝΤ

Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι σοσιαλιστές στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία, που είχαν σύρει την χώρα τους πριν λίγα χρόνια στο ΔΝΤ

Τo κεντροδεξιό κόμμα Ένωση Νεαρών Δημοκρατών εξασφάλισε 206 από τις συνολικά 386 έδρες, οι Σοσιαλιστές 28!!, ενώ το ακροδεξιό κόμμα 26 έδρες.


Το 2008 η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε την Ουγγαρία και η σοσιαλιστική κυβέρνηση είχε προσφύγει σε ένα μηχανισμό στήριξης περίπου όπως τον δικό μας σήμερα. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς εγκρίθηκε δάνειο ύψους 12,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, 6,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 1 δισ ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ στους όρους του δανείου αναφερόταν ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί την εκτέλεση του... προϋπολογισμού με την κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης των μεγάλων ουγγρικών τραπεζών!!!!!!!
Οι Ούγγροι πολίτες αποδοκίμασαν με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση, μην αντέχοντας τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που του είχε επιβάλει.
Με λίγα λόγια, σε όποια χώρα, εκτός των 7 ισχυρών «εισβάλει» το ΔΝΤ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για τα οικονομικώς μεσαία και κατώτερα στρώματα από αυτά που λύνει. Ετσι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που οι ηγέτες επτά χωρών της Λατινικής Αμερικής υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2007 την ίδρυση ενός νέου οργανισμού, της Banco del Sur's, «Τράπεζας του Νότου», ως εναλλακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :