Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ν\Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του Ν/Σ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ύφεση, ο περιορισμός της... ζήτησης, η μείωση της Απασχόλησης και η αύξηση της ανεργίας απαιτούν στροφή σε αναπτυξιακές δράσεις. Επιβάλλουν πολιτικές τόνωσης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Αντ’ αυτών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για την ‘’εργασιακή ασφάλεια’’, με επικοινωνιακή κυρίως στόχευση. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτήν η προσπάθειά της είναι χαμηλών προσδοκιών, προσχηματική, επιφανειακή.

Δεν έχει καμιά συνάφεια με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Δεν συνδέεται με καμιά πολιτική, με καμιά δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Οι περισσότερες ρυθμίσεις που φέρνει είναι οριακές αλλαγές της υφιστάμενης νομοθεσίας, μη αναγκαίες διαδικαστικού χαρακτήρα υποχρεώσεις εργοδοτών, μικροβελτιώσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Το Σχέδιο Νόμου και οι ατελέσφορες και αποσπασματικές ρυθμίσεις του, όχι μόνο δεν ενισχύουν την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά αντίθετα:

-δημιουργούν νέα εμπόδια εισόδου στην εργασία για τους ανέργους,

- συντηρούν την ανασφάλεια των εργαζομένων,

- επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις με επιπλέον γραφειοκρατικές υποχρεώσεις,

- αποθαρρύνουν τις προσλήψεις.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφείς και συγκεκριμένες και επιμένουμε σ’ αυτές:

* Στροφή στην Ανάπτυξη
* Τόνωση της αγοράς
* Στοχευμένη ενίσχυση της απασχόλησης
* Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας».


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :