Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Μετά από 54 χρόνια "σπάει" το μονοπώλιο της Ολυμπιακής στην επίγεια εξυπηρέτηση

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, για διάστημα 12 +6 μήνων, απέστειλε προς τους δύο μεγάλους handlers (Goldair και Swissport), που δραστηριοποιούνται στα 5 μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η ΥΠΑ προχωρεί σε απευθείας ανάθεση δραστηριοποίησης στους περιφερειακούς αερολιμένες της χώρας, στις κατηγορίες 3 «Υπηρεσίες αποσκευών» και 5 «Υπηρεσίες στην πίστα».
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τα αεροδρόμια αυτά είναι:Νάξου, Πάρου, Μήλου, Σύρου, Χανίων, Κω, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Ικαρίας, Ν.....
Αγχιάλου, Καστοριάς, Κοζάνης, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου, Κεφαλονιάς, Aράξου, Aκτιου, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Σκιάθου, Σκύρου, Χίου, Καλύμνου, Λέρου, Καρπάθου, Ιωαννίνων, Λήμνου, Κυθήρων, Καβάλας, Σητείας, Κάσου.
Οι δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης θα πρέπει εντός 5 ημερών να καταθέσουν τις προτάσεις τους με τα ανάλογα δικαιολογητικά, προκειμένου για διάστημα 12 μηνών να αναλάβουν έργο, το οποίο και σε κάθε περίπτωση λήγει αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία έναρξης εργασιών των φορέων που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Ωστόσο, με απόφαση της ΥΠΑ, μπορεί η χρονική διάρκεια να παραταθεί για 6 μήνες.

Πάντως, σύμφωνα με την ΥΠΑ, το δικαίωμα δραστηριοποίησης σε αερολιμένες της επιλογής του φορέα θα συναρτάται, κατόπιν σχετικής διαπραγμάτευσης, με την υποχρέωση να δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα και σε άλλον ή άλλους αερολιμένες για την εξυπηρέτηση του οποίου δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Πηγή aegaio
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :