Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

Βρούτσης:Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 101.440 από τον Ιανουάριο του 2009.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Η πρόσφατη ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, αποκαλύπτει τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει η εξέλιξη του φαινομένου της ανεργίας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η κλιμάκωση της ανεργίας στο 11,3% τον Ιανουάριο, έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αναδεικνύει τη δραματική πραγματικότητα της εξέλιξης του κρίσιμου αυτού οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 101.440 άτομα σε...
σχέση με τον Ιανουάριο του 2009. Αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση, όσο δεν παίρνει μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης –όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς- η ανεργία συνεχώς θα διογκώνεται.
Αποδεικνύονται ακόμα ότι οι πολιτικές που ποινικοποιούν την ιδιοκτησία και την κατοικία, όπως ο πρόσφατος φορολογικός νόμος της κυβέρνησης, δημιουργούν τρομακτικές αρνητικές επιπτώσεις στην οικοδομική δραστηριότητα. Πλήττουν σοβαρά έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Με αποτέλεσμα να χαθούν τους τελευταίους μήνες 40.000 θέσεις εργασίας στην οικοδομή, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ.

Τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης για την ανεργία είναι περιορισμένης έκτασης και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη να διαμορφώσει και να υλοποιήσει άμεσα μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση συνδεδεμένη με την Ανάπτυξη, στοχευμένη και αποτελεσματική. Μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάχωμα για την Ανεργία ».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :