Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

Ταμειακές για όλους από φέτος, αποφασίζει η κυβέρνηση


Ταμειακές μηχανές σε Λεωφορεία ΚΤΕΛ, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια (χωρίς ελάχιστο όριο 7 δωματίων), Κάμπινγκ, , Περίπτερα, από 1\7\ 2010
Όπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της φορολόγησης με λογιστικό τρόπο των ειδικών κατηγοριών επαγγελματιών, που σήμερα φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο, ενώ αλλάζουν τα αφορολόγητα όρια και οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης των ακινήτων.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αποφασίστηκε η φορολογία με βάση το λογιστικό τρόπο, να εφαρμοστεί από φέτος, για το μισό του 2010, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη διατήρηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης από... τα εισοδήματα του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, που παρουσιάζεται την Πέμπτη, προβλέπει ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων - εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως Ταξί, Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Λεωφορείων ΚΤΕΛ, Ενοικιαζομένων Δωματίων (χωρίς ελάχιστο όριο 7 δωματίων), Κάμπινγκ, Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες, Λιανοπωλητές, Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, Βενζινάδικα, Περίπτερα, θα ισχύσει από φέτος.
Ειδικότερα θα προβλέπεται ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2010 θα εφαρμοστεί το παλαιό, τεκμαρτό σύστημα και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα φορολογηθούν με βάση τα βιβλία τους και τις πωλήσεις που πραγματοποιούν.
Πηγή


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :