Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, Γ. Βρούτσης στην κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαπόμπευση της χώρας μας στο εξωτερικό.
«Η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ διχάζει τους Έλληνες»
Για διαπόμπευση της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και υπέρμετρη υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση χθες στη βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.). Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής».
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής Κυκλάδων, καταλόγισε βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την τακτική που ακολουθεί τους τελευταίους 6 μήνες στην...... οικονομία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και μάλιστα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου η Ελλάδα δίνει μια ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική μάχη.

«Η πολιτική πράξη στην οποία προβαίνετε σήμερα σημαίνει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας και θα προστεθεί σίγουρα στις σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ως μνημείο πολιτικής υποκρισίας. Να είστε σίγουροι, ότι θα είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι τόσο για τις όποιες παρενέργειες προκληθούν στο εσωτερικό, όσο και για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη πολιτική διολίσθηση της χώρας στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ρενβανσισμό, μικροψυχία και επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος, αφού με διάφορα επικοινωνιακά τρυκ – όπως η διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία - προσπαθεί μάταια να κρύψει τις σοβαρές εγγενείς αδυναμίες της και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Γεγονός, που αποδεικνύεται περίτρανα από την ατολμία και αναποφασιστικότητα που επιδεικνύει - εδώ και έξι μήνες τώρα - στη διαχείριση της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, στη δίνη της οποίας βρίσκεται σήμερα η χώρα.

«Με την απαράδεκτη συμπεριφορά σας καταφέρατε να στρέψετε εναντίον της Ελλάδος ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ενώ με την παρατεταμένη αβουλία σας, βάλατε τη χώρα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων», τόνισε ο κ. Βρούτσης. «Δυστυχώς, προτιμήσατε τη διαπόμπευση της χώρας στο βωμό της διασφάλισης της δικής σας πολιτικής αξιοπιστίας».

Ο κ. Βρούτσης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της να προχωρήσει στη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το διάστημα που κυβέρνησε η Ν.Δ. , υπέπεσε σε μεγάλο πολιτικό ολίσθημα. Ένα λάθος με τραγικές συνέπειες που προκαλέι αναταραχή στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας, σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη περίοδο, που καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να σηκώσουν το τεράστιο οικονομικό φορτίο της χώρας. Συνέπειες, που θα διασπάσουν το εσωτερικό αρραγές μέτωπο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα αλλά αντίθετα, επιθυμεί να έρθουν τα πάντα στο φως, ενώ η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση για την αξιολόγηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, θα έπρεπε να ξεκινήσει από το 1981, προκειμένου να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα και να γίνει η απαραίτητη κριτική και στα δυο Κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Μόνο τότε θα φανεί με απόλυτη αντικειμενικότητα ποιοι τελικά ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και μόνο τότε θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας που θα αποτελέσουν πυξίδα για το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τα άσκοπα πολιτικά παιχνίδια και ν’ αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο της, ενώ παράλληλα να σταματήσει τον ανηλεή αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ενοχοποίηση της Ν.Δ.. «Με την ενέργειά σας αυτή, στοχοποιείτε μια ολόκληρη παράταξη, ενώ έχετε ήδη προαποφασίσει να ενοχοποιήσετε όλη τη Νέα Δημοκρατία για ό,τι κακό έχει συμβεί στον τόπο. Να ξέρετε ότι αυτή η υποκριτική και μικρόψυχη κομματική σας συμπεριφορά δεν πείθει κανέναν και δεν θα βρει συμπαραστάτες».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :