Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ


Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το θέμα του λιμανιού της Νάξου,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ", αιφνιδιάζοντας έτσι τον Δήμο που είχε άλλο προγραμματισμό. Το δημοσίευμα αναφέρει:

"Έκπληξη προκάλεσε στο Δήμο Νάξου, η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΛΠ Α.Ε. ότι το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δ/ντα Συμβούλου του Οργανισμού Γιώργου Ανωμερίτη για τη σύνταξη νέων μελετών έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, οι οποίες θα εκπονηθούν με διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.

Ο Δήμος Νάξου ήδη έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για το πολύπαθο έργο της επέκτασης του λιμανιού και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να ξεκινούσε για τρίτη φορά από το μηδέν μια τέτοια διαδικασία. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη, η μελέτη που έχει συνταχθεί, όχι απλά είναι πλήρης και ώριμη, αλλά.......
έχει εγκριθεί από το συμβούλιο έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ο ίδιος, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, απέσπασε την υπόσχεσή της ότι το έργο θα προωθηθεί με σκοπό να εκτελεστεί μέσα από το ΕΣΠΑ ή από κρατικούς πόρους. Γι’ αυτό κι έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση του ΟΛΠ, καθώς θα ήταν ότι χειρότερο για τη Νάξο να ξεκινήσει από μηδενική βάση η σύνταξη της μελέτης και να πεταχτεί στα σκουπίδια ο σχεδιασμός που έχει γίνει.

«Δε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω»

«Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ο Δήμος έχει κάνει μια σειρά ενεργειών. Έχει εκπονήσει μελέτη η οποία έχει εγκριθεί από το συμβούλιο έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κι έχουμε αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη της κ. Κατσέλη. Η όποια βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, αλλά δε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να ανατραπούν όλα αυτά που έχουν κάνει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Μαράκης.

Ο δήμαρχος Νάξου εκτιμά ότι οι νέες μελέτες που προτίθεται να εκπονηθούν μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο ΟΛΠ, δεν αφορούν την επέκταση του επιβατικού λιμανιού της Νάξου, αλλά τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού σε άλλο σημείο του νησιού.

" Συνάντηση με Ανωμερίτη για διευκρινήσεις"

Ωστόσο, επειδή είναι οξύμωρο την ώρα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το έργο της επέκτασης, να προγραμματίζεται νέο έργο για την κατασκευή και δεύτερου λιμανιού στο νησί, ο κ. Μαράκης πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Γιώργο Ανωμερίτη για να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

«Θα έχουμε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. Εμείς ελπίζουμε και θα προτείνουμε, η μελέτη που ανακοίνωσε ο ΟΛΠ να αφορά το νέο εμπορικό λιμάνι που μελλοντικά θέλουμε να δημιουργήσουμε. Και φυσικά αυτή η μελέτη δεν πρέπει να μην ανατρέπει το σχεδιασμό που ήδη έχουμε κάνει για το επιβατικό μας λιμάνι. Να μη μπούμε ξανά σε εμπλοκές και καθυστερήσεις, θα ήταν ότι χειρότερο για το νησί», είπε ο κ. Μαράκης, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό, ότι ενημερώθηκε από την εφημερίδα για την ανακοίνωση του ΟΛΠ κι ότι δεν του είχε γνωστοποιηθεί το θέμα από τον ίδιο τον Οργανισμό."
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :