Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2010

Δήλωση του κ.Γιάννη Βρούτση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Διπλό χτύπημα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου, αποτέλεσαν τόσο οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όσο και η υπόδειξη του Υπουργού Οικονομικών για εκποίηση της περιουσίας των Ταμείων, ως λύση, για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι κατηγορηματικές, έως χθες, δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ακυρώθηκαν επίσημα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδομώντας ουσιαστικά και τον κοινωνικό διάλογο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι υπέρμετρες προσδοκίες που καλλιέργησε ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την «ανακάλυψη» νέων πηγών χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, επίσης διαψεύστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών που έκανε λόγο, δίκην συμβούλου επενδύσεων, για εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων.

Οι συνεχιζόμενες αντιφατικές εξαγγελίες, η αναβλητικότητα και οι κυβερνητικές ανακολουθίες κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και συνιστούν σοβαρή απειλή που υπονομεύει κάθε προσπάθεια για υπεύθυνες και ρεαλιστικές απαντήσεις στο εθνικό πρόβλημα του Ασφαλιστικού».


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :