Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα επισήμανε με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή – μαζί με άλλους 16 συνυπογράφοντες βουλευτές - ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα ευημερεί με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5 δις €. Πόσο, το οποίο δυστυχώς δεν φορολογείται, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικούς πόρους, μιας και τα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου ελέγχονται από... ...off shore εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ελλάδος (Γιβραλτάρ ή νησιά Κέιμαν).

Στην επερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν πρέπει να μένουν άλλο στο απυρόβλητο, ζημιώνοντας περισσότερο το ελληνικό κράτος, ενώ παράλληλα η ανεξέλεγκτη δράση τους πρέπει να περιοριστεί, αφού όπως έχει διαπιστωθεί υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι διαφημιστικές πινακίδες τους, παρανόμως, διαφημίζονται σε ελληνικά κρατικά στάδια, καθώς και ελληνικά έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την εξεύρεση λύσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί σκανδαλωδώς τις εξωχώριες εταιρείες, ακόμη και σε βάρος του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης και διεξαγωγής των εν λόγω παιγνίων μέχρι την 12.10.2020.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι: «Η απαράδεκτη δράση των εταιρειών αυτών ξεπερνά τα όρια του ηλεκτρονικού παιχνιδιού και παράλληλα ευνοεί την τεράστια φοροδιαφυγή. Εξέλιξη που αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της φορολογικής δικαιοσύνης που ευαγγελίζεται σήμερα η κυβέρνηση».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :