Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2010

Γ. Βρούτσης: Κερδοσκοπία 37 εκατ. € από τα τρία μεγαλύτερα τελωνεία της χώρας.

Ομιλία Γ. Βρούτση στη Βουλή για την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Κατήγγειλε κερδοσκοπία 37 εκατ. € μόνο από τα τρία μεγαλύτερα τελωνεία της χώρας.
Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα που έφερε το υπουργείο οικονομικών με τη μορφή του κατεπείγοντος την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, εξέφρασε με ομιλία του ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης, ως γενικός εισηγητής της Ν.Δ., υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση φέρνει την αύξηση του ΕΦΚ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι... ...η εν λόγω ενέργεια όχι μόνο δεν θα ευνοήσει την ανάπτυξη, αλλά θα χτυπήσει άμεσα το κόστος παραγωγής στις βιομηχανίες, καθώς και το κόστος των μεταφορών (ΤΑΞΙ, μεταφορικές εταιρείες κ.α.). Γεγονός που αφενός θα κάνει την ελληνική βιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική και αφετέρου θα μετακυλίσει το πρόσθετο κόστος στον πολίτη-καταναλωτή, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τη στάση της Ν.Δ., ο βουλευτής Κυκλάδων υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί η παράταξη, τονίζοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί με απόλυτη συνέπεια και ευθύνη και σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσει σε αντιαναπτυξιακά μέτρα που «αφυδατώνουν» ακόμη περισσότερο τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αύξηση της φορολογίας των καυσίμων) και τ9ο κυριότερο δεν δίνουν αναπτυξιακές ανάσες.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. τιμάει τις δεσμεύσεις της και θα παρέχει την απαραίτητη συναίνεση σε κάθε ορθή απόφαση και κάθε προσπάθεια που θα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει από την οικονομική κρίση. Γεγονός που απέδειξε έμπρακτα όταν συναίνεσε στην αύξηση των ΕΦΚ στα ποτά και τα τσιγάρα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε επίσης να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι ενθαρρύνει με τις ενέργειες και την κερδοσκοπία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγέλλοντας σε προγενέστερο χρόνο την αύξηση του ΕΦΚ, έστειλε ουσιαστικά μήνυμα σε όλους εκείνους που είχαν τη δυνατότητα να αποθεματοποιήσουν καύσιμα με αποτέλεσμα να κερδοσκοπήσουν περί τα 37 εκατ. € σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και κατ’ επέκταση των Ελλήνων πολιτών. Γεγονός, που απέδειξε έμπρακτα παρουσιάζοντας στοιχεία από τις τρεις μεγαλύτερες μονάδες τελωνισμού καυσίμων της χώρας (Αγ. Θεοδώρων, Πειραιά και Θεσ/νικης), των οποίων ο καθημερινός Μ.Ο. των εισπράξεων από τον ΕΦΚ αυξήθηκε υπέρμετρα μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

«Είναι απαράδεκτο από τη στιγμή που ζητάμε απ’ όλους τους Έλληνες πολίτες να βάλουν πλάτη και να δεχθούν μείωση του εισοδήματός τους, μείωση της σύνταξής τους και αύξηση της φορολογίας τους, κάποιοι να κερδοσκοπούν προκλητικά και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Βρούτσης σημειώνοντας παράλληλα ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης - όπως κατατέθηκε από την κυβέρνηση- δεν περιλαμβάνεται πουθενά η αύξηση του ΕΦΚ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση ρητά και κατηγορηματικά κατήγγειλε την οποιαδήποτε αύξηση του ΕΦΚ ως αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή. Ως μια αύξηση που πλήττει τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις. Σήμερα, αντί όπως είχε υποσχεθεί να δώσει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, δίνει αύξηση στη φορολογία των καυσίμων.Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :