Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη στήριξή του στου καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου.

Την στήριξή του, στους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου, εξέφρασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με επιστολή που έστειλε προς την υπουργό παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, για την γνωστή υπόθεση με τον θάνατο του 12χρονου μαθητή
Το Δ.Σ.επίσης εκφράζει την οδύνη του για τον χαμό του παιδιού , και την συμπαράστασή του στους οικείους του. Αναφέρεται στις ευθύνες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στους σχολικούς περιπάτους, στις εκδρομές , στις σχολικές εκδηλώσεις, στους ακατάλληλους και κακοσυντηρημένους χώρους των σχολείων.
Ζητούν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για να δοθεί στον εκπαιδευτικό η δυνατότητα να απαιτήσει αυξημένα μέτρα ασφάλειας ή να αρνηθεί προκειμένου να συνοδεύσει μαθητές σε περίπατο, παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζει το χώρο που πρόκειται να επισκεφτεί.
Η αλήθεια είναι ότι στον θάνατο του μικρού συντοπίτη μας, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, γιατί τις περισσότερες φορές αδιαφορούμε για πράγματα που είναι πολύ σημαντικά και έχουν να κάνουν με ότι πιο πολύτιμο υπάρχει στη ζωή μας. Τα παιδιά μας!!!!
Διαβάστε εδώ την επιστολή


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :