Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ

Ένα από τα ομορφότερα εκκλησάκια της Ελλάδας, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στο λιμάνι της Νάξου, γιορτάζει σήμερα.



Ιστορικό ανεύρεσης

Στις 24 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα 40 ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου - εμφανίστηκε η Παναγία στον βοσκό και του είπε να ψάξει για την εικόνα που είχε έρθει σε εκείνο το μέρος πολλά χρόνια πριν.

Ο βοσκός έπεσε στο έδαφος,γεμάτος δέος,προσερχόμενος προς την Θεοτόκο. Μόλις σηκώθηκε και γύρισε,είδε την εικόνα στα κλαδιά μιας μυρτιάς.Κλαίγοντας από χαρά,έφερε την εικόνα σπίτι του και είπε σε όλους τους φίλους και συγγενείς την ιστορία της ανεύρεσης της εικόνας.

Όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα η εικόνα έλειπε και φοβήθηκε μήπως είχε κλαπεί.Με βαρειά καρδιά γύρισε με τα πρόβατά του στον τόπο της ανεύρεσης,αλλά εκεί είδε πάλι την εικόνα στα κλαδιά της μυρτιάς που την είχε πρωτοβρει.Δοξάζοντας τον Θεό,την πήρε πάλι σπίτι του,αλλά την νύχτα η εικόνα εξαφανίστηκε όπως και την πρώτη φορά.Όταν η εξαφάνιση και επανεμφάνιση της εικόνας συνέβει και τρίτη φορά,κατάλαβε ότι ήταν θέλημα της Μητέρας του Θεού η εικόνα να παραμείνει εκεί που είχε πρωτοβρεθεί.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ

Άγιο είχε 6χρονο κοριτσάκι στην Αμερικη που γλίτωσε παρα τρίχα από "τρελό" αυτοκίνητο
Η Yasmine Frausto
εμφανίστηκε λίγο μετά το ατύχημα ατάραχη χωρίς να έχει πάθει τίποτα, και είπε ότι απλά απέφυγε το αυτοκίνητο που ερχόταν κατά πάνω της Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ


Στο χθεσινό ντιμπέιτ(22|9) οΓιωργάκης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος του να στηρίξει το σχέδιο Ανάν, αλλά δεν μας εξήγησε γιατί και πως έκανε λάθος σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό πρόβλημα, που βασανίζει τον Ελληνικό λαό 120 χρόνια
Μετά ο κύριος Γιωργάκη μας είπε ότι το σχέδιο αυτό έχει πεθάνει. Στην Κύπρο κατηγορείτε ο πρόεδρος Χριστόφιας από τον αντιπρόεδρο Παπαδόπουλο(ΔΗΚΟ),ότι προσπαθεί να το επαναφέρει. Όποια λύση και αν δοθεί στο Κυπριακό, πάνω σ αυτό το σχέδιο θα είναι προσαρμοσμένη, και οι Έλληνες της Κύπρου θα αδικηθούν ακόμα μια φορά από τα δικά μας λάθη.
Ο Γιωργάκη έκανε μεγάλο αγώνα για να αποτρέψει (για λογαριασμό των Αμερικάνων) την εγκατάσταση των πυραύλων s300 στην Κύπρο πριν μερικά χρόνια, και να τους στείλει στην Κρήτη(?). Οι πύραυλοι θα ενίσχυαν την θέση της Κύπρου στο σχέδιοΑνάν που δημιουργήθηκε αργότερα, και απορρίφθηκε από τους Κύπριους (υπερψηφίστηκε από τους Τούρκους), γιατί μόνο την Τούρκικη πλευρά ευνοούσε.
Σας παρακαλούμε κύριε Γιωργάκη μας μην ξανακάνετε τέτοια λάθη, και στο μέλλον να αγωνιστείτε για τα Ελληνικά συμφέροντα, γιατί πολλά έχει υποφέρει αυτός ο λαός από ανθρώπους σαν και εσας.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Στην δημοσκόπηση που έκανε το zougla gr φαίνεται η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στον Έλληνα πολίτη όλα αυτά τα χρόνια, από το παρακράτος στο οποίο ζει.
Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η οικονομία και οι μισθοί, δηλαδή πως θα έχει τις τσέπες του γεμάτες για να μπορεί να πληρώνει(μίζες, φακελάκια..) και να κάνει την δουλεία του.
Το κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, Κ.τ.λ.) δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, αφού είναι κάτι το οποίο δεν έχει δει και δεν έχει γνωρίσει ποτέ!!!!
Το λυπηρό είναι ότι το μορφωτικό επίπεδο του δείγματος είναι πολύ υψηλό(53%ανώτατη,18%ανώτερη,26%μέση εκπαίδευση), και θα έπρεπε να σκέπτεται διαφορετικά

Στο ερώτημα «Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα προς επίλυση», οι ψηφοφόροι είναι σαφείς. Το 32% υποστηρίζει πως είναι η οικονομία σε συνάρτηση με το δημόσιο χρέος και το 29% εντοπίζει το πρόβλημα στο βιοτικό επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων. Τα δύο μεγέθη είναι προφανώς αλληλένδετα και έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομίας. Το 15% υποστηρίζει πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Το 8% η παιδεία, το 7% η ανεργία, το 6% η ακρίβεια και το 3% θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγεία.


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ


Δυο νεαροί Αλβανοί προσπάθησαν να ληστέψουν οδοντιατρείο στη Χώρα της Νάξου προχθές το βράδυ, αλλά πιάστηκαν στα πράσα από την αστυνομία
Οι επίδοξοι διαρρήκτες είχαν προλάβει να πάρουν 300 ευρώ και ένα κινητό από το ιατρείο , δεν πρόλαβαν όμως να φύγουν πριν έρθει η αστυνομία.
Τώρα τον λόγο έχει ο εισαγγελέας
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

ΗΤΑΝ ΘΡΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα στο τσαμπιονς λιγκ ( 1-0 την Αλκμααρ) μετά από επτά χρόνια υπό τις χειρότερες συνθήκες, και κατάφερε για άλλη μια φορά να τους τρελάνει όλους.
Χωρίς προπονητή στον πάγκο (απολύθηκε ο Κετσπαγια), και με πολλές ελλείψεις αναγκάστηκε να παραταχθεί με ένα περίεργο σχήμα (οκτώ αμυντικοί), και μόνο μπροστά τον Ντιόγκο.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2009

ΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Αυτό είναι απόσπασμα από τον λόγο του Βελουχιώτη στην Λάμια μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, και στο video απολαύστε τον σημερινό ΣΎΡΙΖΑ


Η αθάνατη ελληνική φυλή.


Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», ανάμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.

Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.

Άρης Βελουχιώτης

Ο Αγωνας του ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2009

ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας Telegraph προσπαθεί να παίξει με ένα εξημερωμένο λιοντάρι. Όταν όμως αυτό καταλαβαίνει το επάγγελμα του νεαρού άντρα, αρχίζει να τον δαγκώνει.
Μακάρι και οι άνθρωποι να είχαν την ίδια νοημοσύνη
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2009

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ


Δεν έγινε τελικά η συναυλία της Κατερίνας Στανίση που είχε διοργανώσει ο σύλλογος ξενοδόχων Νάξου χθες 12 Σεπτεμβρίου στο 2ο Γυμνάσιο αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο λόγο της κακοκαιρίας( 36 ενήλικες και 3 παιδιά) Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ


Την κακή απόδοση των προηγουμένων αγώνων επανέλαβε και χθες ο Ολυμπιακός που δείχνει ότι δεν μπορεί να βελτιωθεί και να παίξει καλά ούτε μέσα στο Καραΐσκάκη
Η ομάδα έχει σοβαρές ελλείψεις παικτών και ένα φοβικό προπονητή που απ ότι φαίνεται προσπαθεί να κάνει τον ολυμπιακό, Ανόρθωση.
Ο κόσμος του θρύλου δεν τρώει κουτόχορτο και δεν πρόκειται να δείξει ανοχή στον Κετσπαγια και στην διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2009

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Η εξωτερική πολιτική του Καραμανλή και η στροφή του προς τις ανατολικές χώρες είναι η αιτία της πτώσης του και όχι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που απασχόλησε την Ελλάδα όλο τον χειμώνα(λες και δεν είχε άλλα προβλήματα η Ελληνική κοινωνία).
Το μεγάλο ατόπημα του πρωθυπουργού ήταν η υπογραφή του Ρωσικού αγωγού(south streeam) Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη, αλλά και το βέτο που τόλμησε,στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα, που είναι σύμμαχος με την Ρωσία, και το Ιράν( σύμφωνο της Σαγκάη ) τότε θα καταλάβουμε γιατί οι Αμερικανοί έχουν βγάλει αφρούς και θέλουν το κεφάλι τουΚαραμανλη επί πινάκι
Ο Καραμανλής ειχε το πολιτικό θάρρος για να επιχειρήσει μια τόσο μεγάλη στροφή (κάτι που δεν έκανε κάνεις μέχρι τώρα) και να απεγκλωβιστούμε από το " ανήκουμε εις την δύση "του θείου του, και το πλήρωσε ακριβά.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Γιατί κάνουν σεξ οι γυναίκες?????

Γιατί κάνουν σεξ οι γυναίκες; Οι απαντήσεις ποικίλουν. Για να σταματήσουν να βαριούνται, για να διατηρήσουν τις ισορροπίες στη σχέση τους, ακόμη και για να τους περάσει ο πονοκέφαλος.

Το πάθος και η ρομαντική διάθεση έρχονται τελευταία στη λίστα, με βάση την έρευνα που πραγματοποίησαν για το βιβλίο τους «Why Women Have Sex», οι επιστήμονες Σίντι Μέστον και Ντέιβιντ Μπας.

Τα κίνητρα των περισσοτέρων, φαίνεται πως είναι υλικά και κυρίως, οικονομικά. Με βάση την έρευνα των καθηγητών Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Μέστον και Μπας, η μία στις 10 φοιτήτριες που συμμετείχαν, απάντησε πως «κάνει σεξ για τα δώρα». «Μου προσέφερε ένα θαυμάσιο δείπνο», «ξόδεψε πολλά χρήματα από την αρχή της σχέσης», ήταν ορισμένοι από τους άλλους λόγους που επικαλέστηκαν.

Ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι πως οι γυναίκες βρίσκουν γοητευτικούς τους ψηλούς άνδρες με τη βραχνή φωνή που, όπως είπαν, μυρίζουν ωραία.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.000 γυναίκες. Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μετά το κάπνισμα και το αλκοόλ θέλει να απαγορεύσει η Ε.Ε. στα καταστήματα μαζικής εστίασης!!!!!!



Ο αλκοολισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Κοινότητα. Η Ευρώπη έχει το υψηλότερο ποσοστό αλκοολικών παγκοσμίως, τα υψηλότερα κατα κεφαλή επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και το υψηλότερο ποσοστών προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από το αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί τη βασική αιτία για το 7,4% των προβλημάτων υγείας και των πρόωρων θανάτων στην ΕΕ. Ευθύνεται επίσης για ένα σημαντικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ, ενώ έχει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις - βία, χουλιγκανισμός, εγκληματικότητα, οικογενειακά προβλήματα, κοινωνικός αποκλεισμός - και επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

Στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα-Σκόπια, οι σλαυοαλβανοβούλγαροι να ονομάζονται Μακεδόνες(MKD) από τους φίλους και συγγένεις τους Πολωνούς και οι πραγματικοί Μακεδόνες(Έλληνες) , Γραικοί(GRE) Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ POP(29 Αυγούστου 1958)

Στη μνήμη του βασιλιά
Το παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής χορογραφίας κατέρριψε το Μεξικό, αφού 12.937 άνθρωποι χόρεψαν όλοι μαζί τη διάσημη... χορογραφία της μεγάλης επιτυχίας του Μάικλ Τζάκσον Θρίλερ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, 40.000 ως 50.000 θεατές παρακολούθησαν το χορευτικό μπροστά στο Μνημείο της Επανάστασης στο κέντρο της πόλης του Μεξικού.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση στη Βαρκελόνη συγκεντρώθηκαν 697 θαυμαστές του Τζάκσον και στο Λονδίνο περίπου 1.600. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε όλο τον κόσμο
Αφού χόρεψαν επί 11 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, οι χορευτές τραγούδησαν το παραδοσιακό "Μανανίτας", το αντίστοιχο του "Happy Birthday". Ο βασιλιάς της ποπ, που πέθανε στις 25 Ιουνίου, θα γινόταν 51 ετών το περασμένο Σάββατο(29 Αυγούστου 1958) Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share