Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Ο δήμαρχος Νίκος Μαράκης κράτησε την υπόσχεση του και ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες οι εργασίες για την ανάπλαση του προαυλίου χώρου στο 4ο δημοτικό σχολείο Νάξου
.Οι εργασίες για την αισθητική και λειτουργική βελτίωση του προαυλίου ήταν κοινή απαίτηση του διευθυντή, των μαθητών και συλλόγου γονέων και κηδεμόνων




Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΑΝΕΚΔΟΤΟ





Ένας Έλληνας πεθαίνει και φτάνει στη ρεσεψιόν της Κόλασης και ο υπάλληλος του ανακοινώνει ότι επειδή είναι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να διαλέξει μία από τις κολάσεις των χωρών-μελών.

Σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στη Γερμανική.
Οργανωμένη χώρα σου λέει, τόσα χρόνια στην Ελλάδα τι κατάλαβα, μου βγάλανε το λάδι. Τουλάχιστον, ας πάρω μυρωδιά του τι σημαίνει Ευρώπη, έστω και στην κόλαση.

Φτάνει λοιπόν μπροστά στην πύλη της γερμανικής κολάσεως. Μαύρο μάρμαρο, καλογυαλισμένο, σιδερένια πύλη και ψηλά γράφει με μεγάλα γράμματα ΚΟΛΑΣΗ στα γερμανικά.

Χτυπάει.... Του ανοίγει ένας άψογα ντυμένος υπάλληλος και τον ρωτά τι θέλει.
-Να δω, του απαντά εκείνος πώς είναι.
-Ούτε να το σκέφτεστε, του απαντά ο υπάλληλος! Όλη την ημέρα μας δέρνουνε με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια γεμάτα σκατά!! Φρίκη! Φρίκη!

Όπου φύγει-φύγει ο ρωμιός..... Δοκιμάζει τις υπόλοιπες κολάσεις, τα ίδια. Έτσι, απογοητευμένος, καταφεύγει στην έσχατη λύση, την ελληνική κόλαση! Φτάνει λοιπόν έξω από την πύλη.

Μία πύλη εγκαταλειμμένη, βρώμικη όπου στο ψηλότερο σημείο της υπάρχει με μεγάλα φωσφορίζοντα γράμματα η λέξη ΚΟΛΑΣΗ. Το Κ και το Λ φυσικά δεν ανάβουν. Έτσι η επιγραφή γράφει

-Ο-ΑΣΗ.
-Ελληνική ανοργανωσιά....μουρμουρίζει.
Όσο πλησιάζει, ακούει κάτι περίεργους θορύβους..Μοιάζουν με μουσική. Πλησιάζει περισσότερο. Η μουσική πλέον ακούγεται ολοκάθαρα. Μπουζούκια, μπαγλαμάδες κλπ. Χτυπάει...

Του ανοίγει ένας τύπος κρατώντας μία μπουκάλα στο χέρι εντελώς φέσι και τον ρωτά τι θέλει.
- Ήρθα να δω πώς είναι του λέει και βάζει το κεφάλι του μέσα...Τραπέζια, κάπνα, κάτι γκόμενες χορεύουν πάνω στα τραπέζια τσιφτετέλια,.....Γενικώς, μπάχαλο.
Τρελαίνεται ο τύπος.... τι γίνεται εδώ, ρωτά.
-'Aσε φίλε, χάλια του λέει ο μεθυσμένος. Η κατάσταση είναι δραματική εδώ πέρα. Μας δέρνουν όλη μέρα με κάτι τεράστια μαστίγια και το βράδυ μας βάζουν σε κάτι τεράστια βαρέλια με σκατά.

- Πλάκα μου κάνεις, ρωτά ο πεθαμένος. Εδώ πίνετε και γλεντάτε......

-Εεε, ξέρεις πώς είναι εδώ στην Ελλάδα . Τη μία δεν έχουμε σκατά, την άλλη χαλάνε τα μαστίγια......



Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ (?)



Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι υπήρχε αύξηση της επιβατικής κίνησης από και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου και συγκρίνονται με τα αντίστοιχα περυσινά.
Σύμφωνα λοιπόν με το ΥΕΝΑΝΠ η επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 70.989 επιβάτες και 34.647 ΙΧ αυτοκίνητα σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά διακινήθηκαν για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 4.832.434 επιβάτες (πέρυσι 4.761.645) και 614.983 ΙΧ (πέρυσι 580.336). Από το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν με τα 15.165 δρομολόγια οι 965.182 επιβάτες και τα 69.111 ΙΧ είχαν προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέντε μπύρες την ημέρα ..........

Μέτριες ποσότητες αλκοόλ ενδυναμώνουν τα οστά

17/08/2009

Oι γυναίκες που πίνουν μέτριες ποσότητες μπύρας ενδεχομένως ενισχύουν την καλή κατάσταση των οστών τους, συμπεραίνει νεώτερη ισπανική μελέτη.

Στη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου Extremadura, συμμετείχαν 1.700 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη. Οι επιστήμονες επιχείρησαν να εξετάσουν κατά πόσο παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η ηλικία και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την οστική πυκνότητα των γυναικών. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλαν τις εθελόντριες σε εξέταση με υπερήχους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, όσες γυναίκες κατανάλωναν χαμηλές ή μέτριες ποσότητες μπύρας – δηλαδή περίπου 280 γραμμάρια την εβδομάδα- είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτή η επίδραση πιθανώς οφείλεται στις φυτικές ορμόνες (φυτοοιστρογόνα) που περιέχονται στην μπύρα και όχι σε αυτό καθαυτό το αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης συμφωνούν με τα συμπεράσματα παλαιότερων ερευνών (μεταξύ των οποίων και μιας έρευνας που διεξήχθη από το νοσοκομείο St Thomas Hospital στο Λονδίνο), σύμφωνα με τα οποία η κατανάλωση οκτώ μονάδων αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν συστήνουν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, καθώς ποσότητες μεγαλύτερες από δυο μονάδες ημερησίως είναι γνωστό ότι βλάπτουν την υγεία των οστών

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η δρ. Claire Bowring από τον Σύλλογο Οστεοπόρωσης της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέρει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ. «Αν και οι χαμηλές ποσότητες φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην οστική πυκνότητα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ –περισσότερων από δυο μονάδων την ημέρα- αυξάνει τον κίνδυνο να φθαρούν τα οστά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Τα αποτελέσματα της ισπανικής μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό «Διατροφή» (Nutrition).

ΠΗΓΗ: BBC


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Αυγούστου 15, 2009

χαίρε, αστέρος αδύτου μήτηρ....

Όταν ήλθε η στιγμή του τέλους της επίγειας ζωής της Θεοτόκου, άγγελος Κυρίου της το μετέφερε τρεις ημέρες πριν. Η χαρά της Παναγίας ήταν πολύ μεγάλη διότι θα πήγαινε να συναντήσει τον Υιό της και Θεό της. Αφού λοιπόν πήγε και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη και έκανε γνωστή την κοίμησή της. Μάλιστα η παράδοση αναφέρει ότι λίγο πριν την κοίμησή της, οι Απόστολοι πού δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, με θαυμαστό τρόπο μεταφέρθηκαν όλοι δίπλα της. Όταν εκοιμήθη η Παναγία, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Ανοίγοντας δε το μνήμα μετά από τρεις ημέρες, έκπληκτοι είδαν ότι η Παρθένος Μαρία, αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς.

Απολυτίκιο. Ήχος α’.
Εν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε, μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.

Κοντάκιον. Ήχος πλ. β’. Αυτόμελον.
Την εν πρεσβείαις ακοίμητον Θεοτόκον, και προστασίαις αμετάθετον ελπίδα, τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησεν, ως γαρ ζωής Μητέρα, προς την ζωήν μετέστησεν, ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ !!!


Τυχεροί οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Νάξου που θα μπορέσουν να ακούσουν απο κοντά την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια την Τρίτη 18 Αυγούστου στο δημοτικό στάδιο.

Ώρα έναρξης 21.30

Τιμή εισιτηρίου 20 ευρω

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2009

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ηλιοβασίλεμα στο Ναό του Απολλωνα της Νάξου: Ένας περίπατος στη Χώρα της Νάξου αναμφίβολα καταλήγει στο ακρωτήρι όπου βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Απολλωνα. Μέσα απ’ τα ερείπια αναδύεται η πύλη του ναού, που στους ντόπιους είναι γνωστή με την ονομασία «Πορτάρα», λόγω των απίστευτων διαστάσεων της. Οι προσκυνητές του ιερού τόπου έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα μέσα απ’ την περίφημη Πορτάρα και να ζήσουν αυτή την πολύ όμορφη στιγμή.

Ηλιοβασίλεμα στη Δήλο: Το ιερό νησί της Δήλου αποτελούσε άλλοτε το θρησκευτικό κέντρο των Κυκλάδων, το μυθικό τόπο όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας. Σήμερα είναι ένας αρχαιολογικός παράδεισος που δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ταξιδέψει σ’ άλλες εποχές. Ο χώρος δεν είναι ανοικτός στους τουρίστες όλες τις ώρες της ημέρας γι’ αυτό και η θέαση της δύσης του ηλίου από το νησί είναι σπάνια εμπειρία. Τον Αύγουστο με την πανσέληνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ως αργά και τότε μόνο μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, του οποίου τα χρώματα είναι μοναδικά καθώς οι ακτίνες του ηλίου αντανακλούν μόνο το λευκό των μαρμάρων.


Ηλιοβασίλεμα στην Παναγία της Φολέγανδρου: Λίγα λεπτά από τη Χώρα της Φολεγάνδρου, ένα πλακόστρωτο μονοπάτι οδηγεί στην κορυφή του βουνού και στην εκκλησία της Παναγίας. Το νησί απλώνεται μπροστά στα πόδια του περιηγητή. Τα σπιτάκια της Χώρας στο χείλος του γκρεμού, οι όμορφες ακτές, τα βουνά από τα γύρω νησιά στον ορίζοντα και ως επιστέγασμα το ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στην Επισκοπή της Σίκινου: Περίπου 1 χλμ. έξω από τη Χώρα βρίσκεται η Επισκοπή όπου η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού του Απόλλωνα. Ένα μονοπάτι με μια μικρή ανάβαση οδηγεί τον περιηγητή στην κορυφή της πλαγιάς για να απολαύσει το θέαμα ενός σπάνιου μνημείου κάτω από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΚΑΙ......ΣΚΥΛΟΣ!!!!!!!!


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Μέχρι το Σάββατο θα μείνει στο Lindian Village ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήταν να αναχωρήσει στις 11 το πρωί για την Αθήνα και στην συνέχεια για τη Βηθλεέμ, αλλά τελικά μετέθεσε το ταξίδι του. Τελικά όπως ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, θα φύγει αύριο το πρωί, θα μιλήσει και θα επιστρέψει το απόγευμα και πάλι στη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε σήμερα από τον γιατρό του ξενοδοχείου γιατί τον δάγκωσε σκύλος οικογενειακής φίλης με τον οποίο έπαιζε! Τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι στο ταβερνάκι του ξενοδοχείου μαζί με την σύζυγό του.
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share