Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Στην δημοσκόπηση που έκανε το zougla gr φαίνεται η νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί στον Έλληνα πολίτη όλα αυτά τα χρόνια, από το παρακράτος στο οποίο ζει.
Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η οικονομία και οι μισθοί, δηλαδή πως θα έχει τις τσέπες του γεμάτες για να μπορεί να πληρώνει(μίζες, φακελάκια..) και να κάνει την δουλεία του.
Το κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, Κ.τ.λ.) δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, αφού είναι κάτι το οποίο δεν έχει δει και δεν έχει γνωρίσει ποτέ!!!!
Το λυπηρό είναι ότι το μορφωτικό επίπεδο του δείγματος είναι πολύ υψηλό(53%ανώτατη,18%ανώτερη,26%μέση εκπαίδευση), και θα έπρεπε να σκέπτεται διαφορετικά

Στο ερώτημα «Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα προς επίλυση», οι ψηφοφόροι είναι σαφείς. Το 32% υποστηρίζει πως είναι η οικονομία σε συνάρτηση με το δημόσιο χρέος και το 29% εντοπίζει το πρόβλημα στο βιοτικό επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο των μισθών και των συντάξεων. Τα δύο μεγέθη είναι προφανώς αλληλένδετα και έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομίας. Το 15% υποστηρίζει πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Το 8% η παιδεία, το 7% η ανεργία, το 6% η ακρίβεια και το 3% θεωρεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υγεία.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :