Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

Μετά το κάπνισμα και το αλκοόλ θέλει να απαγορεύσει η Ε.Ε. στα καταστήματα μαζικής εστίασης!!!!!!



Ο αλκοολισμός αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα κοινωνικό πρόβλημα σε όλη την Κοινότητα. Η Ευρώπη έχει το υψηλότερο ποσοστό αλκοολικών παγκοσμίως, τα υψηλότερα κατα κεφαλή επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και το υψηλότερο ποσοστών προβλημάτων υγείας που προκαλούνται από το αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί τη βασική αιτία για το 7,4% των προβλημάτων υγείας και των πρόωρων θανάτων στην ΕΕ. Ευθύνεται επίσης για ένα σημαντικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ, ενώ έχει σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις - βία, χουλιγκανισμός, εγκληματικότητα, οικογενειακά προβλήματα, κοινωνικός αποκλεισμός - και επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα στην εργασία.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

sugarray είπε...

Γνωστά τα αρνητικά του αλκοόλ αλλά δεν έχω ακούσει πουθενά για απαγόρευση του. Πιστεύω πως αυτό βασικά δεν είναι εφικτό-τουλάχιστον στα επόμενα 20 χρόνια – αν όχι ποτέ.
Και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το αλκοόλ με το τσιγάρο. Σε καμία περίπτωση. Το να πίνεις το ποτάκι σου στο τραπέζι ενός μαγαζιού δεν «σκοτώνει» αυτόν που κάθεται στο διπλανό τραπέζι. Σε αντίθεση βέβαια με το τσιγάρο…